^Powrót na górę
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Facebook

facebook_page_plugin

Jadłospis

JADŁOSPIS NA OKRES 17.02.2020 - 21.02.2020

Lista składników alergennych - załącznik II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

  • Zboża zawierające gluten (tj. przenica, żyto, jęczemień, owies, pszenica, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowej) oraz produkty pochodne (1)
  • Skorupiaki i produkty pochodne (2)
  • Jaja i produkty pochodne (3)
  • Ryby i produkty pochodne (4)
  • Orzeszki ziemne (orzeszki archidowe) i produkty pochodne (5)
  • Soja i produkty pochodne (6)
  • Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) (7)
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzech makadamia i produkty pochodne (8)
  • Seler i produkty pochodne (9)
  • Gorczyca i produkty pochodne (10)
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne (11)
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2 (12)
  • Łubin i produkty pochodne (13)
  • Mięczaki i produkty pochodne (14)
Copyright © 2013. Bajkowe Przedszkole Misia Uszatka Rights Reserved.